Dirigent

Richard Visser
Sinds het begin van het seizoen 2006-2007 staat de brassband onder leiding van Richard Visser.Richard

Richard Visser begon zijn muzikale loopbaan op 6-jarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit. Deze werd een jaar later ingeruild voor een trompet. Al gauw mocht hij meedoen in het plaatselijke harmonieorkest Erica uit Zuidlaren en hier kreeg hij ook zijn trompetlessen. Eerst bij Jelle de Vries en later bij Bert Strijker.

Na de mavo is Richard eerst verder gegaan op het mbo. Tijdens deze periode werd het hem echter duidelijk dat hij naar het conservatorium wilde en van zijn hobby zijn beroep wilde maken. Wel heeft hij zijn mbo-diploma behaald en in 2004 is hij begonnen aan een Hafabra-directie opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde hij lessen bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Hiervoor is hij in mei 2008 geslaagd.

Naast het dirigeren is Richard ook actief als lead-trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen. U heeft hem op nationale tv kunnen bewonderen op 4 mei 2014. Hij heeft toen het signaal gespeeld tijdens de dodenherdenking op de dam in Amsterdam.

Richard is naast dirigent van BBCH ook dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG).