De Band

De brassband Constantijn Huygens uit Appingedam is opgericht in 1897. Eerst met een fanfarebezetting, welke later is omgezet naar een brassbandbezetting.
Onder leiding van dirigent Sietse Hamersma heeft de brassband grote successen behaald, zoals het Nederlands kampioenschap in de 4e divisie in 1994 en in 1995. Een trotse band en een trotse dirigent promoveerden naar de 3e divisie.
Ook in deze divisie doet de band telkens mee voor de eerste plaats. In 2002 werd de band voor het eerst Nederlands kampioen in deze divisie. In 2011 werd zelfs de ‘double’ behaald. Dit betekent het kampioenschap op Eurobrass en in hetzelfde jaar het Nederlands kampioenschap. De brassband laat ook regelmatig haar gezicht zien op concoursen. Ook hier zijn schitterende resultaten behaald. Kijk hier voor de resultaten.
Ook organiseert de brassband jaarlijks meerdere concerten zoals het najaarsconcert, waarbij een bekende solist uit het binnen- en buitenland wordt uitgenodigd. Zo waren in het verleden solisten als Renato Meli (UK), Roger Webster (UK), David Childs (UK), Brandt Attema (NL), Raf van Looveren (BE), Katrina Marzella (UK), Ido Gerard Kempenaar (NL) en Femke IJlstra (NL) te gast.
Een ander hoogtepunt in het bestaan van de brassband was de reis naar Wrexham (Wales) in 2007. Hier heeft de band als eerste Nederlandse deelnemer ooit meegedaan aan de Whit Friday Marches. Een bijzonder geslaagde reis en een unieke ervaring. Dit hoogtepunt heeft een vervolg gekregen door in 2014 deze reis nog eens te maken. Wederom een geweldige ervaring, deze keer mocht de band zelfs met diverse 1e prijzen en een goedgevulde beurs zeer tevreden huiswaarts keren!

In 2011 heeft de brassband een stamppotconcert georganiseerd. Op dit evenement wordt de brassbandmuziek gecombineerd met heerlijke stamppot. Tijdens dit concert heeft de heer Koos Klungel zijn medewerking verleend als zanger van groninger liederen, begeleid door de brassband.

In oktober 2013 heeft de brassband dit een vervolg gegeven, door Brass a la Carte te organiseren. Wederom een uniek concert; een 7-gangen diner afgewisseld met de mooie brassbandklanken. Een kwalitatieve, goed bezochte en gezellige avond! Bekijk hier de foto’s.

Wilt u nog meer informatie of wilt u de brassband boeken voor een optreden, klik dan hier.