Agenda

Brassband Constantijn Huygens komt met gewaagd nieuw concept

Appingedam – Een breed publiek kennis laten maken met de fenomenale sound van de brassband staat hoog op het wensenlijstje van brassband Constantijn Huygens. Daarom organiseren de Damsters op 15 februari 2020 om 20:00 uur “Magnificent Brass” in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Appingedam aan de Dijkstraat. Een uniek concert voor iedereen die van een leuk avondje uit houdt. Naast de nodige theatertechniek en diverse showelementen, wordt het concert opgeluisterd door Rosa van der Vijver.  Als “De zandprinses” maakt ze met zand de prachtigste beelden en is onder meer bekend van TV. De avond wordt geleid door gastheer en presentator Bert Groothedde.  Constantijn Huygens staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Richard Visser. Voor de kinderen wordt ’s middags om 16:00 uur “Magnificent Brass Junior” georganiseerd. Met een aangepast programma voor kinderen en een voorstelling door de zandprinses is er ook voor de jongere generatie genoeg te beleven.

Door meerdere elementen toe te voegen aan het concert wil het orkest de drempel graag verlagen. Het gaat niet uitsluitend om de muziek, maar ook om een leuke avond uit voor jong en oud. Rosa van der Vijver zal een unieke bijdrage leveren. Tijdens de muziek maakt ze live de prachtigste beelden met zand die via een lichtplaat op betoverende wijze op een groot scherm worden getoond. Ze heeft het niet van een vreemde. Haar vader Gert van der Vijver is bekend als “De Zandtovenaar” en is inmiddels een vaste waarde op TV in de kersttijd. Het concert begint ’s avonds om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Kaarten in de voorverkoop 10 euro.

Magnificent Brass Junior
Voor kinderen willen we de drempel nog verder verlagen. We organiseren daarom ’s middags “Magnificent Brass Junior”. De kinderen hoeven niet de hele middag stil te zitten, maar kunnen ook zelf actief deelnemen. Zo zal de Zandprinses speciaal voor de jongeren een presentatie geven. Het repertoire is uiteraard aangepast aan het publiek. Magnificent Brass Junior begint om 16:00 uur, de zaal is open vanaf 15:30 uur. Kaarten in de voorverkoop 5 euro. Er is geen leeftijdsgrens dus ouders kunnen ook voor dit gereduceerd tarief naar binnen.

Kaarten
Kaarten in de voorverkoop voor beide evenementen zijn verkrijgbaar via concertbbch@gmail.com of via de leden. Let op maximaal 200 zitplaatsen. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats reserveer dan op tijd. Buiten de voorverkoop kosten de kaarten 7,50 euro voor het middagprogramma of 12,50 euro voor het avondprogramma. Op vertoon van de flyer ontvangt u 2,50 korting aan de deur. De flyers liggen bij onze sponsor De Jong Bedden & Wonen in Appingedam en ook op de verschillende basisscholen.

Graag tot ziens op 15 februari!